Reconfiguring an Ensuite and Walk in Robe

The Client's Story

The aim of any home renovation is to create the ideal living circumstances for your particular lifestyle and your family’s needs. In the case of this bathroom renovation in Aldgate in the Adelaide Hills, the clients wanted to reconfigure two existing spaces to create a larger, more accessible ensuite bathroom, along with additional storage space that would better suit their current needs.The clients’ main aim was to create an ensuite bathroom large enough for two people to be in at the same time, as the existing one was somewhat cramped and not especially well laid out.

In order to achieve this, it was decided to turn a spare bedroom into the walk-in wardrobe, and renovate the existing ensuite/walk-in robe so that it became solely a more spacious, accessible ensuite bathroom. The existing ensuite bathroom remained unaltered from the time the house was built. It was very small and not particularly well configured and was also looking dated in comparison to the rest of the house. In addition, it was also water damaged, and so this needed to be addressed.

After

For the clients, this home renovation was such a success because it fulfilled their need for two people to be able to use the ensuite at the same time. In addition, we installed an enormous shower with a full-length tiled shelf that can be put to a range of uses, as well as open, floating shelves, and so these new features also met the need for increased storage capacity. Overall, not only is the client now benefitting from an ensuite that is roughly three times as large as the previous one, but they now also have significantly more storage space, both in the ensuite and through the creation of a new walk-in wardrobe in what was formerly a spare bedroom.

A key element of this bathroom renovation was the brushed gold sanitary ware that the clients had chosen. This blends extremely well with the terrazzo floor tiles and white tiled walls, creating a sophisticated, contemporary look, which is further enhanced by the dark colours of the floating vanity unit and shelves. The overall effect is to create a warm and welcoming bathroom that nevertheless offers plenty of space and room to move, as per the clients’ requirements.

Key Features

  • Increased storage to robe and bathroom
  • Brushed gold sanitary ware
  • Terrazzo floor tiles and white tiled walls
  • Dark feature floating vanity unit and shelves
  • Oversized shower with full length tiled shelf

BOOK YOUR IN HOME DESIGN CONSULTATION

View some of our other projects

Extensive home extension at Everard Park
Enhancing functionality in this bathroom and laundry in Athelstone
Effectively using space in Osborne
Comprehensive home renovation in Seaton
Preservation and Restoration in this charming home in Norwood
Creating a Master Retreat in Mile End